HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Hangi Zeytinyağı Çeşidini Tüketiyorsunuz?

14-05-2019 00:06
Hangi Zeytinyağı Çeşidini Tüketiyorsunuz?

Natürel Sızma Zeytinyağı:

Doğrudan tüketime uygun, serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 0.8 gramdan fazla olmayan zeytinyağlarıdır. Duyusal testte meyvemsiliği 0’dan büyük ve kusursuz olmalıdır. Özellikle çiğ tüketim için kullanılır.

Erken Hasat Zeytinyağları: Zeytinlerin tam olgunlaşmadan toplandığı ve zeytinyağı olarak üretildiğini ifade eder. İçinde daha çok antioksidan vardır. Bölgeden bölgeye değişiklik gösterse de genelde eylül-ekim ayları arasında hasat yapılan zeytinlerden üretilir.

Soğuk Sıkım Zeytinyağları: Zeytinyağı elde edilirken hamurunun sıcaklığının 28 derecenin üzerine çıkmaması demektir. Daha sade ifade etmek gerekirse zeytinleri kırdıktan sonra zeytin hamurunu sıcak suyla ısıtmamaktır.

Taş Baskı Zeytinyağları: En basit haliyle kocaman yuvarlak taşların bir yerde daire çizerek zeytinleri kırmasıdır.

Organik Zeytinyağları: Doğal haliyle tüketilebilen, daha çok salata ve soslarda çiğ tüketimi önerilen bu zeytinyağı tüm sıcak yemeklerde de kullanılabilir. Üretim aşamasında bulunduğu bölgede ve çevresinde kimyasal gübre ve zirai ilaç kullanılmaz. Bahçeden tüketici kullanımına kadar geçen tüm evrelerde gözetim kuruluşları denetiminden uygunluk alınarak özel numarayla sertifikalandırılır.

Çeşnili Zeytinyağları: Zeytinyağına değişik baharat, bitki, meyve, sebzelerin ilave edilmesiyle elde edilen ve diğer özellikleri açısından kendi kategorisindeki ürünlerin özelliklerini taşıyan zeytinyağlarıdır. Özellikle sarımsaklı, biberli, limonlu olanları piyasada tüketiciye sunulmaktadır. 

Natürel Birinci Zeytinyağı:

Doğrudan tüketime uygun, serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 2.0 gramdan fazla olmayan zeytinyağlarıdır. Duyusal testte kusur en fazla 3.5 ve meyvemsiliği 0’dan büyük olmalıdır. Özellikle çiğ tüketim için kullanılır.

Ham Zeytinyağı ( Rafinajlık Zeytinyağı ) : Serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 2.0 gramdan fazla olan veya duyusal testte kusur toplamı 3.5’ten yüksek olan ve karakteristik özellikleri bakımından tüketime uygun olmayan, rafinasyon için uygun zeytinyağlarıdır.

Rafine Zeytinyağı:Ham zeytinyağının doğal trigliserid yapısında değişikliğe yol açmayan metotlarla rafine edilmeleri sonucu elde edilen ve serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden 0.3 gramdan fazla olmayan zeytinyağlarıdır.

Riviera Zeytinyağı:Rafine zeytinyağı ile doğrudan tüketime uygun natürel zeytinyağları harmanlanarak elde edilir. Serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden en fazla 1.0 ‘dir.Zeytinyağları Kullanım Alanları

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.